Vakantiehuis AZ25
in de bossen van Valkeveen

Jaren 30 sfeer met hedendaags comfort

direct contact: info@vakantiehuisaz25.nlmail ons of 020 644 93 83bel ons

De omgeving & uit-tips

Naast spelen en ravotten in de grote speeltuin van het vakantiehuis, een verkwikkende duik in het Gooimeer, eindeloos wandelen in de Valkeveense bossen en heerlijk kokkerellen in de keuken zijn er in de directe omgeving van het huis ook volop steden en attracties om een aangename en vermakelijke tijd te hebben.

Het vakantiehuis ligt midden in de Valkeveense bossen.

Boodschappen doen

Albert (de bezorgdienst van Albert Heijn) levert uw boodschappen aan huis in het vakantiehuis (Oud Huizerweg 16, 1411 GZ Naarden).

Naarden - Vestingstad

Langs de kust van het Gooimeer ten oosten van Amsterdam ligt Naarden, de oudste stad van het Gooi. Bij de naam Naarden wordt onmiddellijk gedacht aan de Vesting. De Vesting is uniek en één van de gaafste verdedigingswerken van de wereld.

Volop vertier nabij.

De Vesting Naarden mag een levend monument genoemd worden. Cultuur historische gebouwen als de Grote- of Sint Vituskerk, de Waalse Kapel, onderdeel van het Comeniusmuseum, het stadshuis uit 1601, het Burgerweeshuis, het Groot Arsenaal, het Spaanse huis, de Weeshuiskazerne, de Verdedigingswerken met het Vestingsmuseum vragen erom om bezocht te worden. Naarden bezoeken betekent ook kennismaken met de Tachtigjarige Oorlog met Spanje (1568-1648) die diepe wonden in Naarden heeft geslagen.

Jan Amos Comenius was in de 17 eeuw een in Europa bekend theoloog, filosoof en pedagoog. Hij werd in 1592 in Nivnice in Tsjechië geboren. Na als protestant te zijn onderdrukt ging hij in 1656 naar Amsterdam. Daar schreef en publiceerde hij vele werken. Op 79 jarige leeftijd werd hij in de Waalse kapel te Naarden begraven. Het Comeniusmuseum in Naarden geeft een overzicht van zijn leven en werken waaronder zijn didactische werken 'Opera Didactica Omnia'.

Huizen - Van Vissersdorp tot stad

Op amper een kwartier fietsen ligt het vroegere vissersdorp Huizen. Huizen is uitgegroeid tot een moderne stad. Alle winkelvoorzieningen zijn hier aanwezig.

Het Huizermuseum 'Het Schoutenhuis' is een cultuurhistorisch museum aan de rand van de historische Vissersbuurt, dat de geschiedenis van Huizen in beeld brengt. Huizen bezit een gezellig zandstrand aan het Gooimeer met in de verte zicht op Almere Haven.

Muiderslot - Floris V

In 1280 bouwde de Graaf van Holland Floris V het Muiderslot. Dit Rijksmuseum werd in 1609 bewoond door slotvoogd P.C.Hooft. Hij verenigde hier de overbekende Muiderkring met Vaderlandse schrijvers.

Dit kasteel werd in de 20e eeuw volledig gerestaureerd en geeft een goed beeld van een middeleeuwse waterburcht. Het Muiderslot is gelegen aan de A1 op 12 km afstand van het Vakantiehuis.

Hilversum - Radio en TV

Bussum en Hilversum, zeer nabij Naarden, zijn in de vorige eeuw ontwikkeld als radio en TV steden. Hier zijn de studio's van de omroepen en het museum voor beeld en geluid gevestigd.

Laren - Hollands 'Hollywood'

In Laren en omgeving wonen tal van Nederlandse bekende artiesten. Het oorspronkelijke agrarische Laren is een schilderachtig stadje dat vooral tot bloei kwam doordat vooral Amsterdamse kunstenaars zich hier rond 1920 vestigden.

Het Singer museum is hier zeker een bezoek waard vanwege de collectie kunstwerken en bijzondere tentoonstellingen.

Pretpark Nieuw 'Oud Valkeveen'

Op 1 km in het zelfde bos als het vakantiehuis, is het speelpark Oud Valkeveen gelegen. Een speelparadijs voor vooral klein en jong. Alle attracties zijn inbegrepen bij de entreeprijs. Het park heeft strand, water en klim- en klautervoorzieningen (ook overdekt). Het kindertheater maakt dit attractiepark compleet.

Amsterdam en Amersfoort - Grote stad

Het vakantiehuis ligt topografisch tussen de grote steden Amsterdam en Amersfoort op ongeveer 30 km afstand.

De binnenstad van Amsterdam mag een openlucht museum genoemd worden met de allure van een wereldstad. Amsterdam is vanuit het vakantiehuis het best te bereiken met het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het station Naarden/Bussum van waaruit de trein binnen 20 minuten in het hartje van Amsterdam is.

Zeker zo gezellig is Amersfoort met eveneens historische gebouwen, pleintjes en terrassen. Ook hier wordt de parkeergelegenheid minder maar verschillende parkeergarages bieden oplossing.

Aanbevolen worden de dierenparken in zowel Amsterdam (Artis) als in Amersfoort.